Frank en Rita Stout


Stout Stichting Rise2Shine ondersteunt het Nederlands-Roemeens echtpaar Frank en Rita Stout. Ze hebben twee kinderen, Timo (geb. 2012) en Aby (geb. 2014). Samen zijn ze sinds eind 2010 actief in Pata-Rât en de aangrenzende gebieden.

Rita
komt uit Brasov, Roemenië en heeft altijd een hart gehad voor de Roma. Ze was vier jaar betrokken bij een kerkstichting, voordat ze met Frank naar Cluj-Napoca verhuisde. Ze is speciaal betrokken bij de wijk Cantonolui en is daarnaast actief in verschillende programma's. Ze maakt makkelijk contact met de Roma, die haar meer dan eens haar zorgen toevertrouwden.

Frank komt uit Nederland, waar hij rechten heeft gestudeerd. Frank doet het dagelijks bestuur van de Roemeense stichting, de bouwprojecten en is in het bijzonder betrokken bij de wijk Dallas. Hij doet, evenals Rita, verschillede programma's.

Beiden hebben we een hart om discipelen te trainen en geloven dat de nieuwe generatie over hun omstandigheden heen kunnen uitreiken naar hun eigen cultuur. Daarnaast helpen ze praktisch waar nodig.

Samenwerking


Nehemia-Ministries

Onze thuiskerk in Nederland, die ons heeft uitgezonden als zendelingen in Roemenië. Frank heeft hun Bijbelschool doorlopen. We staan in regelmatig contact met Nehemia en ze ondersteunen ons werk, zowel geestelijk als praktisch.

Lees meer over Nehemia-Ministries

ProRomi / ProRroma

Onze samenwerkende organisatie in Roemenië. De voorzitter Bert Looij is, samen met zijn vrouw, al meer dan 20 jaar actief in Roemenië.

Lees meer over ProRomi / ProRroma

Andere organisaties

Daarnaast linken we met tal van organisaties, die dit werk ondersteunen.
Met teams en vrijwilligers: Jeugd met een Opdracht Cluj-Napoca en Cristos pentru Romania
Transport en goederen: Support Roemenië en Stichting Zeeland helpt Roemenië
En GAiN die met beide helpt.
Verder zijn er verschillende kerken en vele families en individuele initatieven.

We zijn hier zeer dankbaar voor. Hartelijk dank aan iedereen die op welke manier dan ook betrokken is.Image Gallery

Wees betrokken

Het werk hier is alleen mogelijk dankzij uw betrokkenheid. U kunt ons op verschillende manieren helpen. Klik op een link hier beneden en wees vandaag nog betrokken:

Support

Giften kunnen worden overgemaakt naar:

Bank rek. nr. 1561.77.854
IBAN: NL14RABO0156177854
t.n.v. Stichting Rise2Shine
Beneluxlaan 9
5101 ZC Dongen
Nederland


This template downloaded form free website templates