Programma's


De programma's zijn de spil van ons werk. Het zijn havens van rust en vrede in de krottenwijk en het zijn de momenten waar de kinderen en tieners samenkomen en we ze over Jezus Christus vertellen en ze Bijbelse principes leren. De programma's zijn vooral in de avonden en het weekend, zodat de schoolgaande kinderen ook kunnen komen. De afgelopen jaren hebben ruim 300 verschillende kinderen en tieners onze verschillende programma's bezocht. Op het moment hebben we rond de 10 programma's, voor verschillende doelgroepen (zie rechts). Wekelijks bereiken we ongeveer 250 kinderen/tieners. Een aantal daarvan bezoekt meerdere programma's en op het moment hebben we twee dischipelschapgroepen waar we meer in investeren.

Lees onze activiteiten rapporten

 

Praktische hulp

depotIn de krottenwijken is een tekort aan bijna alles. Vele families vechten om te overleven en hebben vaak honger. Daarom proberen we, waar we de mogelijkheid hebben, praktisch te helpen. We hebben een kledingdepot van ruim 50m2 waar we kledingpakketten maken voor de families. Daarnaast helpen we incidentieel ook met voedsel, brillen voor schoolgaande kinderen en schoolspullen.Transition Home

We willen ons oude huis opknappen en gaan gebruiken als een logeerhuis voor de tieners van de wijk, zodat ze naast de wekelijkse discipelschapgroep ook een keer een nachtje kunnen blijven: even weg van hun problemen en de krottenwijk om bij te kunnen tanken. Het idee is dat het van af en toe een nachtje weg, meer structureel wordt en dat ze uiteindelijk van maandag tot en met vrijdag daar kunnen komen. Op die manier kunnen ze zich volledig op school richten, zonder afleiding vanuit de wijk waaruit ze komen. Ze kunnen in stilte hun huiswerk maken, krijgen een warme maaltijd en kunnen schoon naar school.

We hopen op deze manier dat de tieners zich volledig op school kunnen richten en daardoor school afmaken, zonder halverwege uit te vallen, door bijvoorbeeld zwangerschap. Het weekend zijn ze in principe thuis, we willen de tieners niet adopteren of bij hun ouders wegtrekken. Het is bedoeld voor tijdens de schoolgaande periodes. We noemen dit project 'transition home,' want het huis is bedoeld als een tussenstap tussen de wijk en integratie in de stad/normale samenleving. We willen ze in deze tijd ook betrekken bij de kinderprogramma's, zodat ze zelf helpen met het uitreiken naar hun eigen wijk.


Kamp

Om meer te investeren in onze kinderen en tieners zijn we bezig met de opbouw van een zomerkamp. We hebben een stuk grond, op 12 kilometer van de wijk, waar we in een paar zeecontainers een kampgebouw willen opzetten.

Onze droom is om kinderen en tieners, die constant tussen de vuilnis wonen en werken, voor een periode mee te nemen naar een schone en rustige omgeving. Een plaats waar ze kunnen ontspannen, maar waar we ook de tijd hebben om persoonlijk met ze te praten en ze te helpen en bemoedigen.


Image Gallery

Wees betrokken

Het werk hier is alleen mogelijk dankzij uw betrokkenheid. U kunt ons op verschillende manieren helpen. Klik op een link hier beneden en wees vandaag nog betrokken:

Support

Giften kunnen worden overgemaakt naar:

Bank rek. nr. 1561.77.854
IBAN: NL14RABO0156177854
t.n.v. Stichting Rise2Shine
Beneluxlaan 9
5101 ZC Dongen
Nederland


This template downloaded form free website templates